Byggstart för 138 lägenheter utanför Karlstad

Boet Bostad har byggstartat 138 hyreslägenheter i centrala Skoghall i Hammarö kommun utanför Karlstad

Lägenheterna blir moderna 1:or, 2:or och 3:or på mellan 34 till 61 kvadratmeter bostadsyta med genomtänkta planlösningar, smakfulla ytskikt och god standard. I alla lägenheter ingår exempelvis tvättmaskin/torktumlare, diskmaskin samt mikrovågsugn. Samtliga lägenheter kommer att ha uteplats eller balkong och utökad tillgänglighet för att underlätta för boende med hemhjälp eller nedsatt rörlighet. Lägenheterna kommer också att ha rimliga hyror eftersom vi bygger med det statliga investeringsstödet.

– Det känns riktigt bra att få starta bygget av de nya hyreslägenheterna tillsammans med Consto. Det kommer att bli ett helt nytt bostadskvarter som bidrar till att fler människor kan bo i centrala Skoghall. Kvarteret är beläget med cirka 100 meters gångavstånd till vårdcentral, matbutik, busshållplats och Systembolaget, och knappt 15 minuters bussresa till Karlstad via Hammaröleden. Vi påbörjade markarbetena precis innan sommaren och påbörjar uppförandet av husen i september, säger Stefan Jansson, Projektutvecklingschef, Boet Bostad.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet av Boet Bostad att bygga nya fina hyresbostäder i Hammarö, säger Martin Frohm, arbetschef, Consto.

Inflyttning i de nya lägenheterna kommer att ske med start i januari 2024.