Byggklart för 120 lägenheter i Örebro

Boet Bostad har skrivit avtal med Consto om totalentreprenad av 120 nya hyreslägenheter i Örebro.

Lägenheterna som ska byggas är 1:or, 2:or och 3:or på mellan 28 till 58 kvadratmeter bostadsyta. De kommer alla att ha modern standard och bland annat vara utrustade med tvättmaskiner/torktumlare. Samtliga lägenheter kommer också att ha balkong eller uteplats med utsikt över den gröna innergården eller den naturnära omgivningen.

– Det känns riktigt bra att få starta bygget av de nya hyreslägenheterna tillsammans med Consto. Det kommer att bli ett helt nytt bostadskvarter, Bygdegården, som bidrar till att fler människor kan bo i östra Örebro. Alla lägenheter är anpassade efter de som vill bo litet mindre och vi hoppas det ska attrahera framförallt en yngre målgrupp. Lägenheterna kommer också att ha rimliga hyror eftersom vi bygger med det statliga investeringsstödet. Vi drar igång efter sommaren och ser fram emot att få sätta spaden i jorden under hösten, säger Daniel Jonsson, utvecklingsansvarig, Boet Bostad.

– Vi är mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet av Boet Bostad att bygga nya fina hyresbostäder i Örebro, säger Martin Frohm, arbetschef, Consto.

Inflyttning i de nya lägenheterna kommer att ske i december 2022.